Вчені встановили продукт, який прискорює старіння

А чимало людей відверто зловживають цим

Літні люди попри однакові дати народження у паспорті можуть виглядати зовсім по-різному. Одні зберігають молодість шкіри й бадьорість духу, інші навпаки потерпають від вікових змін. Британський науковець Девід Ганн після проведеного дослідження дійшов висновків що на процес старіння організму впливають продукти, які споживає людина.

Найбільший негативний вплив має цукор.

Дослідивши зовнішність понад 600 учасників експерименту, й вимірявши їх цукор у крові Ганн каже, що люди з високим рівнем цукру у крові справді виглядають старшими.

Так стається через надлишок вільних радикалів. Клітини потребують постійного живлення, інакше вони гинуть. Як наслідок, шкіра втрачає еластичність, стає зневодненою, а на обличчі з’являється дедалі більше зморшок. З роками вони стають тільки помітнішими.

Прості вуглеводи та глюкоза приєднуючись до молекули білка, роблять колаген крихким, вразливим, нееластичним. Водночас колаген входить до будови судин, хрящів, кісток, а його зацукровування безпосередньо впливає на їх молодість і здорове функціонування.

Дієтологи зазначають, що зовсім відмовлятися від цукру не варто. Втім слід зменшити його споживання. Тим паче що багато цукру організм отримує зі звичайних продуктів споживання, як от яблуко та груша, які багаті на клітковину.

Уникати варто білого цукру-піску. Особливо його додавання до чаю й випічки.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook