Вареники зі шпинатом і сиром (РЕЦЕПТ)

Вареників багато не буває. Страва калорійна, але дуже смачна і колоритна.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно - 400 г
  • вода - приблизно 250 мл.
  • сметана - 2-3 ст. л.
  • сода - 1 / 3 ч. л.
  • дрібка солі.

Інгредієнти для начинки:

  • кисломолочний домашній сир - 500 г
  • листя шпинату (без стебел) - 400 г
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • вершкове масло - 80-100 г
  • сіль, чорний мелений перець.

Спочатку замішуємо тісто для вареників. Даємо тісту час відпочити і готуємо начинку.

Шпинат помити, обсушити і дрібно нарізати. Цибулю почистити, нарізати маленькими кубиками і на вершковому маслі злегка обсмажити до золотистого кольору.

До обсмаженої цибулі додати шпинат, перемішати і на середньому вогні тушкувати 2-3 хвилини. Шпинат із цибулею додати до сиру. Посолити, поперчити і все ретельно перемішати. Начинка готова.

Ліпимо вареники.

В киплячу підсолену воду викласти вареники. Помішуючи, щоб вони не прилипли до дна, на великому вогні швидко довести до кипіння. Коли вареники спливуть, вже на середньому вогні варити їх ще 2-3 хвилини. Потім шумівкою вареники викласти в посудину і полити розтопленим, трохи підсоленим вершковим маслом. 

Вареники зі шпинатом і сиром готові, вони добре смакують зі сметаною.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook