Як зварити варення з кульбаб?

З коренів кульбаби варять корисну каву, із нерозкритих бутонів готують мед, а квітки йдуть на запашне вино і ароматне варення

Варення з кульбаб корисне при захворюваннях печінки, жовчного міхура, сечовивідних шляхів, а також при проблемах із легенями (астма, бронхіт) і кровотворними органами (анемія).

Рецепт варення

Потрібно 360-400 квіток весняної кульбаби з жовтою голівкою, без чашолистків і без стебла. 

Квітки промити, залити двома склянками холодної води й кип'ятити протягом двох хвилин. На друшляк покласти шматок чистої марлі, відкинути на неї кульбаби й ретельно віджати.

У віджату жовту воду всипаємо сім склянок цукру, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Кип'ятити протягом семи хвилин з моменту закипання. Варення готове.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook