Варенки з сирою картоплею: так просто вони ще не готувалися! (РЕЦЕПТ)

Дивовижний рецепт - виходить швидко і навіть корисно. Мінімум зусиль, максимум смаку

Буває, дуже хочеться вареників із картоплею, але часу, щоб їх наліпити, просто не вистачає Потрібно підготувати начинку: почистити, відварити, потовкти та охолодити картоплю, а потім ще й гратися з тістом... Це довго і нудно.

Саме тому сьогодні пропоную Вам крутий рецепт приготування вареників із сирою картоплею. Це смачно, ситно й корисно. А головне - швидко!

Інгредієнти

Тісто:

  • яйце — 1 шт.
  • вода — 1 стакан
  • сіль — 1 ч. л.
  • олія — 2 ст. л.
  • борошно

Начинка:

  • картопля — 6 шт.
  • цибулина — 1 шт.
  • вершкове масло — 100 г
  • перець - до смаку

Приготування вареників із сирою картоплею

Спершу готуємо тісто. Для цього злегка збиваємо яйце, додаємо олію і трохи борошна, перемішуємо. Вливаємо в суміш стакан води і солимо. Тепер додаємо борошна рівно стільки, аби тісто вийшло трохи крутим - як на пельмені. З тіста робимо «колобка» і відкладаємо його в сторону.

Тоді беремося за начинку. Картоплю перетираємо на дрібній тертці або ж нарізаємо дуже маленькими шматочками і солимо. Коли картопля пустить сік, відкидаємо отриману масу на сито, щоб стекла уся рідина. Після цього - віджимаємо ще раз руками, аби точно позбутися всієї рідини.

Тоді картопляне пюре змішуємо з маслом і дрібно нарізаною (чи натертою на дрібній терці) цибулею та заправляємо перцем.

Формуємо наші вареники: у розкачані й нарізані кружечками шматочки тіста розкладаємо начинку і заліплюємо вареники.

Варимо їх у киплячій трохи підсоленій воді близько 10 хв.

Дуже добре їсти такі вареники зі сметаною Іноді їх також прикрашають смаженою цибулею та шкварками.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook