В українській поліції тепер є дізнавачі

Вони приступають до роботи з 1 липня

Відсьогодні в Україні вводять досудове розслідування кримінальних проступків у формі дізнання.

Таке нововведення передбачено прийнятим у червні законом, який вносить зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України.

 

У Нацполіції вже створили штатні підрозділи дізнання.

Про це повідомляє «Кореспондент» з посиланням на пресслужбу відомства.

Напередодні голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що дізнавачі розслідуватимуть понад половину усіх зареєстрованих кримінальних правопорушень. Загальна чисельність штату дізнання, за його словами, складає понад 3 700 посад:

Ми починаємо працювати, провели низку заходів до запуску цього інституту, зокрема, створили штатні підрозділи дізнання. Крім того, розроблено нормативно-правові акти, методичні матеріали, організовано навчання майбутніх дізнавачів, які розслідуватимуть більш як половину всіх зареєстрованих кримінальних правопорушень, - повідомив очільник Національної поліції України.

Найбільш поширеними видами кримінальних проступків стануть крадіжки без кваліфікуючих ознак, заподіяння легких тілесних ушкоджень та шахрайства, незаконне поводження з наркотичними засобами без мети збуту тощо.

Згідно з інформацією, досудове розслідування кримінальних проступків у формі дізнання здійснюватимуть і штатні підрозділи дізнання, і уповноважені особи інших структурних підрозділів відділів і відділень поліції.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook