ВРУ хоче повністю заборонити Вайпери та IQOS(и) в Україні: Це саме те, що зараз треба?

«Бо молодь куре» (с)

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким можуть заборонити будь-які ароматизовані тютюнові вироби: електронні та з капсулами. Відповідний документ було зареєстровано в парламенті у четвер, 20 квітня.

Серед ініціаторів Законопроєкту № 9227 близько двох десятків депутатів різних фракцій, зокрема, В’ятрович та Вірастюк.

У пояснювальній записці автори посилаються на дослідження КМІС, де сказано, що в Україні стрімко зростає вживання новітніх тютюнових виробів:

Якщо у 2019 році лише 1% українців користувалися електронними цигарками, то у 2022 році цей показник становив уже 7%. Крім того, проблема полягає у факті, що тютюнові вироби зі смако-ароматичними добавками поширюються переважно серед молоді 18-29 років, і відбувається це досить стрімко.

 

Автори проєкту зазначають, що ароматизовані тютюнові вироби заохочують куріння серед населення, особливо серед молоді.

Можливо, це дійсно саме те, що потрібно українському суспільству, проте, звучить уже й негативна реакція на такі нововведення ВРУ.

От, приміром, думка з цього приводу на Форумі УП

Вчора надійшов черговий ЗаконопроЖЕкт № 9227 В зРАДУ , який забороняє айкоси , вайпери по суті. Тобто ті табачні вироби, що навіть не містять диму та смол про які щось погане пишуть, бо чистий нікотін- це дуже схоже на кофеїн і не має ніяких шкідливих влативостей. Тим більше в формі пари, коли воно не росповсюджується і ніхто з сторонніх його не вдихає.

Ні!  Слугам робити нічого. В країні війна-але тре себе якось проявити та насрати. Чи це сприяє перемозі?  Пообирали палікмахерів та весільних хвотографів, але вони хоч і дурні, себе не забувають. Це такі собі невдахи, які нічого самі не можуть запропонувати, більш того, ще за за пропонування отримують по щелепі.

Ось тут і з'являється тупорилі Закони про заборону паління між вагонами у депо чи зі смаком табаку.

Дегенерати...

ДОВІДКОВО:

Зареєстрований нардепами законопроєкт пропонує заборонити гуртову, роздрібну торгівлю й імпорт для продажу на території України:

  • новітніх тютюнових виробів із характерним запахом і/або смаком диму (сюди мають потрапити айкоси, «гло» й інші електронні сигарети — ред.);
  • новітніх тютюнових виробів, що містять смако-ароматичні добавки в будь-яких компонентах, таких як фільтр, папір, паковання, капсула, або мають будь-які технічні характеристики, що дозволяють змінювати запах або смак цигарок, тютюну для самокруток або інтенсивність диму.
  • Законопроєкт ініціювали десятки народних депутатів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook