В українському курячому м’ясі знайшли підшкірну субстанцію: чим і навіщо його «шпигують»

Як обрати якісну та свіжу курятину?

Гелеподібну підшкірну субстанцію, яка утримує вологу, виявили у курячому м’ясі.

Про це повідомила Голова правління ГО «Споживча довіра» Олена Куликова. За її словами, якщо курка правильно оброблена, то субстанція, якою «шпигують» м’ясо, не така й небезпечна.

Перед вживанням в їжу ми курку смажимо, печемо або варимо. Безумовно, при термічній обробці це все йде. Але коли споживач купує курку, він по суті, платить за воду. Що стосується зразків, де мікробіологічні показники не відповідали нормативам, у тих продуктах, які піддаються термічній обробці, мікробіологія не така страшна, – розповіла Олена Куликова.

Результати дослідження, які «Споживча довіра» проводила ще на початку літа, показали, що в жодному зі зразків, які брали на аналіз, немає ані антибіотиків, ані гормонів, якими так лякають українців.

Не виявили в українській курятині й сальмонели, яка нещодавно зустрічалася у м’ясі польського виробника. Та попри це, на українському ринку є 10-15% неякісного м’яса.  

Де найкраще купувати курятину та на що варто звертати увагу при покупці?

Купувати курку Олена Куликова радить лише в перевірених виробників та у супермаркетах. Вибираючи м'ясо, варто звернути увагу на таке:

Якщо купуєте курятину на вагу – не бійтеся її понюхати та оглянути. Курка повинна бути без синців, звичного кольору. Також важливо звертати увагу на термін придатності, відповідну накладну можна попросити у продавця. Якщо продукція свіжа, висока ймовірність того, що вона буде безпечною.

 

Найкраще купувати курку у вакуумному упакуванні. У такому разі ймовірність того, що на неї потраплять бактерії – дуже низька.

Джерело: Оbozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook