В Україні зростає попит на професію без вищої освіти: зарплата до $1000

І це незвичне явище для осені

Аналітики ринку праці помітили незвичне для середини жовтня зростання попиту на кухарів.

За останній тиждень на відомому ресурсі з пошуку роботи з’явилася майже 1000 пропозицій. Кухарям пропонується зарплата до 30 000 грн.

Як повідомила керівниця відділу по роботі з партнерами Jooble Олена Кирильєвніна, серед частих вимог до представників цієї професії варто відзначити знання рецептур і технологій, а також дотримання чистоти, досвід роботи мінімум 2 роки й пунктуальність.

 

Тобто вимоги цілком стандартні, що дозволяє працевлаштуватися навіть малодосвідченим кухарям, - пише видання GSMinfo.

Важливо також й знання калькуляції, правил товарного сусідства і якості продуктів. Розмір зарплати залежить від регіону, графіку роботи та обов’язків.

Але загалом пропонують від 10 до 30 тисяч гривень.

Експерти зазначають, що переважно кухарів шукають навесні перед стартом літнього сезону. Тож попит на цю професію восени вважають нетиповим. Частково це пов’язують з пандемією коронавірусу, багато закладів змінюють формат роботи та намагаються набрати персонал до Нового року.

Видання зазначає, що нині кожен другий безробітний в Україні має диплом про вищу освіту. Вже котрий рік абітурієнтів закликають обирати робочі спеціальності, адже вони досить популярні, а рівень заробітку набагато вищий, ніж у випускників з дипломом вишу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook