В Україні це продукт першої необхідності, а от у Європі гречку не їдять. Чому?

Гречку у Європі й США вважають більше вегетаріанським продуктом і продають хіба у спеціалізованих магазинах

Улюблена греча! Вона з нами була у садочку і школі, давали гречку у санаторіях та армії. В Україні до крупи ставляться з повагою через багатий вміст вітамінів та прекрасні смакові властивості.

Проте в Америці та більшості країн Європи – гречку не їдять. Її вважають вегетаріанським продуктом, або й навіть кормом для тварин.

Споживання гречки дозволяє тривалий час не відчувати голоду, адже каша містить повільні вуглеводи. Гречка є багатим джерелом заліза, містить чимало корисних мінералів. Вона не чинить агресивного пливу на кишківник.

Найкраще вживати гречку з білковими продуктами, зокрема рибою та птицею. Дуже популярно гречку споживати з молоком.

Чому гречку ігнорують у світі?

Багатьом іноземцям смак гречки здається гірким. Там кашу сприймають не тільки у Європі, але й багатьох інших країнах світу. Наприклад в Індії гречку вважають їжею для бідних і називають «чорним рисом». Продають там гречку обробленою і не обсмаженою.

Цікаво, що на Сході гречку вживають не як кашу, а частіше як борошно. У Китаї та Японії гречане борошно змішують з пшеничним і роблять локшину та хліб. Популярний там і гречаний чай.

Французи полюбляють гречані млинці. А як продукт здорового харчування використовують зелену гречку. 

Як пояснити любов до гречки в Україні?

Після розрухи Першої світової війни, голодомору в 1930-х роках, Другої світової війни та постійного дефіциту, гречка залишалася одним із найдешевших і доступних продуктів.

Витіснити любов до гречки не змогла ані кукурудза, ані рис. Тож поруч із картоплею гречка стала наче другим хлібом.

По суті, це єдиний продукт, який достатньо зварити на воді та він вже матиме якийсь смак.

Тож попри засилля різноманітних пропозицій у магазинах, більшості українців спокійніше, якщо на полиці є пачка гречки.

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook