В спеку сморід стає нестерпним: продукти, які посилюють неприємний запах тіла 

Вони буквально нейтралізують дію будь-якого дезодоранту 

Ні для кого не секрет, що продукти, які ми їмо впливають на інтенсивність запаху поту. Але у спеку ситуація набуває статусу критичної. 

Чистий людський піт складається з солі та води й не має запаху.

 

Але залози в пахвових западинах і в паху виділяють певні секрети, коли людина, наприклад, нервує.

Крім цього, пахви — комфортне місце для бактерій, і продукти їх життєдіяльності  можуть мати специфічний запах.  При цьому в кожної людини свій індивідуальний набір бактерій, і це теж впливає на інтенсивність потовиділення.

Борошняні вироби, солодощі та алкоголь - посилюють запах поту. Вони провокують в організмі ріст найпростіших грибів, і якщо їх постійно підгодовувати простими цукрами, то вони виходять з-під контролю імунної системи, утворюється дисбаланс мікробіоти, підсумок — розквітає кандидоз.

А алкоголь в організмі перетворюється на оцтову кислоту, яка в підсумку вийде разом із потом.

Часник, відварені яйця, зелена цибуля, кмин, каррі підвищують в організмі рівень сірки, через що тіло може виділяти сірковмісні гази. Однак якщо з імунною системою все гаразд, то неприємного запаху бути не повинно.

Рясне потовиділення спричиняє надмірне вживання кавових і газованих напоїв, велика кількість у раціоні глутамату натрію в раціоні і гостра їжа.

Іноді специфічний запах може свідчити і про проблеми зі здоров’ям.

Так, за лактазної недостатності від людини починає пахнути капустяним соком, а при цукровому діабеті тіло пахне аміаком або прілими яблуками.

Приводом для звернення до лікаря мають стати стани, коли людина без видимих причин пітніє кілька разів за день і проблема турбує вночі. Можливо, стався збій у гормональній системі або організмом гуляє інфекція.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело:  Новини Ю

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook