В Міноборони повідомили, кого не оштрафують за неоновлення особистих даних

Яка інформація у держави і так є

Заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко повідомила, що деяких військовозобов’язаних не будуть штрафувати за неоновлення даних. Від штрафу звільнять тих, чиї дані вже були в реєстрах.

Були внесені зміни до примітки статті 210 КУпАП. Якщо людина не оновила свої дані – там декілька десятків полів, і при цьому у держави є обміни по цих даних з іншими реєстрами, то на людину такий штраф не накладається. Це дуже людяна сервісна зміна. Наприклад, дані про ПІБ і номер паспорту є в Демографічному реєстрі. Дані про наявність дітей є в реєстрі актів цивільного стану.

 

Працівник ТЦК має зробити запит по цих реєстрах, отримати дані, і людину ми не вимушуємо бігти в ТЦК, щоб підтверджувати прізвище чи наявність дітей. Будемо дивитися, як буде працювати ця норма, ми постійно ведемо роботу з ТЦК, – зауважила Катерина Черногоренко.

Оновлення даних, за словами Катерини Черногоренко, запровадили через те, що у держави немає електронної пошти, номера телефону та адреси фактичного місця проживання військовозобов’язаних.

Такі дані може дати тільки людина. Тому що ми не відстежуємо фактичне місце проживання. Так само з номером телефону і електронною поштою, – зауважила заступниця міністра.

Джерело: Судово-юридична газета

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook