В Міноборони повідомили, кого не оштрафують за неоновлення особистих даних

Яка інформація у держави і так є

Заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко повідомила, що деяких військовозобов’язаних не будуть штрафувати за неоновлення даних. Від штрафу звільнять тих, чиї дані вже були в реєстрах.

Були внесені зміни до примітки статті 210 КУпАП. Якщо людина не оновила свої дані – там декілька десятків полів, і при цьому у держави є обміни по цих даних з іншими реєстрами, то на людину такий штраф не накладається. Це дуже людяна сервісна зміна. Наприклад, дані про ПІБ і номер паспорту є в Демографічному реєстрі. Дані про наявність дітей є в реєстрі актів цивільного стану.

 

Працівник ТЦК має зробити запит по цих реєстрах, отримати дані, і людину ми не вимушуємо бігти в ТЦК, щоб підтверджувати прізвище чи наявність дітей. Будемо дивитися, як буде працювати ця норма, ми постійно ведемо роботу з ТЦК, – зауважила Катерина Черногоренко.

Оновлення даних, за словами Катерини Черногоренко, запровадили через те, що у держави немає електронної пошти, номера телефону та адреси фактичного місця проживання військовозобов’язаних.

Такі дані може дати тільки людина. Тому що ми не відстежуємо фактичне місце проживання. Так само з номером телефону і електронною поштою, – зауважила заступниця міністра.

Джерело: Судово-юридична газета

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень