В цьому незвичайному маринаді рибка стає фантастично смачною: рецепт пряної смакоти

Можна готувати так різні види риби

Риба – продукт, який багатий різними корисними мікроелементами, тому обов’язково має бути у раціоні. Не всі люблять рибу через її запах, але якщо спробувати страву за цим рецептом, то можна навіть «обманути» тих, хто крутить носом, коли чує про рибу.

Пропонуємо вдалий рецепт скумбрії у пряному маринаді.

Інгредієнти:

  • Скумбрія заморожена – 2  шт
  • Оцет – 100 мл
  • Олія – 150 мл
  • Аджика – 2 ст. л.
  • Цукор – 15 г
  • Сіль – 10 г
  • Цибуля – 3 шт

Для маринаду олію, оцет, сіль, цукор та аджику змішуємо у невеличкому сотейнику та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, а потім — охолоджуємо до кімнатної температури.

Тим часом чистимо скумбрію — найпростіше зробити це, коли вона ще трохи підморожена. Очищаємо від нутрощів, зрізаємо голову та плавці. Після цього просто нарізаємо кружальцями або ж розбираємо на філе. Ретельно витираємо паперовими серветками.

Дрібно кришимо цибулю. Обираємо зручну ємність для маринування — це може бути як контейнер, так і звичайна скляна банка. Починаємо викладати.

На дно кладемо шар цибулі, далі шар риби і поливаємо маринадом. Так чергуємо шари, поки не закінчиться риба. Закриваємо та ставимо у холодильник.

Через добу можна смакувати рибкою.

Джерело: makarchuk_food

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook