Взимку здивуєте гостей: рецепт маринованих кабачків з кетчупом чілі

Це буде дуже смачно

Кабачки можна і треба маринувати на зиму. А поєднання цього овоча з кетчупом-чилі – прекрасна ідея. Бо ця страва на столі не затримується, її розбирають на тарілки вмить.

Головне для страви беріть молоді кабачки без насіння.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 4 кг
  • Трави для консервації (кріп, хрін, листя вишні) – 1 пучок
  • Часник – 1 головка
  • Для маринаду:
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 250 мл
  • Кетчуп Чилі – 250 мл

У чисті банки розкладаємо вимиті трави для консервації і нарізаний часточками часник.

Кабачки миємо, нарізаємо кільцями або півкільцями і закладаємо в банки дуже щільно.

Готуємо маринад: у каструлі змішуємо кетчуп чилі, сіль і цукор.

Додаємо воду й оцет, щойно рідина закипіла і добре перемішуємо. Через 1-2 хвилини знімаємо з вогню маринад.

Ще киплячим маринадом заливаємо банки з кабачками, закриваємо кришками і стерилізуємо банки 10 хвилин.

Смачного!

Джерело: health.fakty

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook