«Усупереч закону»: Американський «Танчик» на ім’я «Крісті» приберуть з Пивзаводу на… Кладовище (ФОТО)

Назустріч «численним зверненням рівнян» (sic!)

Чимало людей в Рівному переконані, що «Танчик» зі скверу на Пивзаводі хочуть знести, аби збудувати на його місці... багатоповерхівку.

Нам в таке повірити – важко.

Так само як і в легенду про «численні звернення рівнян, громадськості та трудових колективів, назустріч яким», як у радянські часи, і було сьогодні вирішено – прибрати кльовий «Танчик».

 

Прибрати цю нашу унікальну міську великогабаритну іграшку, яка тішила око, і якою «гралися» невідомо скільки поколінь рівненської малечі, навіть не підозрюючи ні про який «комунізм», аж поки в Рівному не з’явилася «одеситка» Бобровська і не вирішила, що «Танчик» треба знести, бо інакше ці діти тут почнуть масово вступати в КПРС.

Між іншим, цікаво, а ви знаєте, що цей наш «Танчик» він – американський?... Ми не знали.

Як повідомляє в одному з коментарів Микола Ярощук

Це американський танк Крісті. До речі, єдиний такий пам'ятник-макет взагалі. Там же знаходиться і поховання.

Останнє зауваження теж є доволі цікавим. Бо воно означає, що «Танчик» НЕ ПІДПАДАЄ під дію Закону «Про Декомунізацію» (про це нижче Чітко і Відкрито говорить посадовець РОДА – авт.)

Тобто, нашого американського «Танчика» на ім’я «Крісті» забирають у дітей і зносять (бо ніхто з дурної голови не почне відновлювати «камінну гору» з танкеткою десь на «Дубенському») в угоду лічно – депутату Бобровській?

 

Прикриваючи це волюнтаристське рішення «колегіальним голосуванням» та посутньо… обманом?


Обманом про «численні звернення рівнян». Правильно?

Ну, але чого не зробиш для нардепа.

ОТЖЕ

Начальник відділу охорони історико-культурної спадщини  управління культури і туризму Рівненської обласної адміністрації  Юрій Калітинський повідомив Радіо Трек:

- Комісія, яка засідала сьогодні, більшістю голосів проголосувала за перенесення могил та пам’ятників Дундичу та Богомолову на «історично визначене місце».

 

Ще мають визначитись з місцем захоронення, чи це буде Грабник чи Дубенське меморіальне кладовище. У протоколі засідання комісії зазначено, що місце має визначити місто.

 

Кардинально було позитивно проголосовано про перенесення могил та пам’ятників.

Калітинський також повідомив цікавий факт:

Погодження на перенесення чи переміщення архітектурної пам’ятки місцевого значення здійснюється з дозволу Міністерства культури.

 

Процедура така, що треба спочатку в поданні вказати, куди воно все буде переноситися.

АЛЕ

До початку сьогоднішнього голосування на комісії не було визначено, куди саме переноситимуть пам’ятники з останками – чи на Грабник, чи на Дубенське меморіальне кладовище.

Як зазначив Калітинський,

Рішення про перепоховання є . Тобто ці пам’ятники не будуть просто знесені.

 

Їх «перенесуть», а самі людські останки перепоховають на кладовищі з усіма релігійними процедурами та з дотриманням усіх законів.

Нижче – фактичний діалог, який відбувся сьогодні між журналістом та Юрієм Калітинським (посадовцем РОДА):

- Це стосується декомунізації? – запитує журналіст.

- Безумовно. Хоча... по закону могили і поховання декомунізації не підлягають. Не підпадають під таку дію. Тобто, згідно з законом вони могли б бути там, де вони є. Але є звернення до міського голови, петиції навіть писали. І до нас до комісії були звернення щодо перепоховань, і більшістю голосів на комісії підтримали це рішення про перепоховання.

- За чиї кошти повинні проводити перепоховання і перенесення пам’ятників? За кошти з міського бюджету?

- Безумовно. Про суми не говорилося, це технічне питання, я так думаю, що міська рада це має вирішувати. У міській раді припрацьовуватимуть питання ексгумації, перепохованні і так далі. Думаю, що поки що вони теж вам не назвуть суму.

Ну, от така історія, яка вже давно була описана в одному фільмі, в якому ми завжди легко побачимо учасників нинішньої спроби НЕ законного, а волюнтаристського знищення «Танчика» у м. Рівне.

Танчика на ім’я «Христина».

 

«Крісті»

Від Редакції

Це авторська колонка. Усі думки та висновки, окрім конкретних і незаперечних фактів - авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook