Усі вимоги ТЦК до 17-річних хлопців: первинний облік та ВЛК

Адже якщо хлопці цього не зроблять, їм загрожує штраф 

Первинний військовий облік в Україні проводять, коли юнаку виповнюється 17 років. Якщо цього не зробити - хлопцям загрожує штраф. 

Юнаки віком від 17 років до настання призовного віку приписуються до призовної ділянки, яка працює у всіх районних ТЦК. Переважно у всіх навчальних закладах беруть списки цих юнаків – від листопада до грудня проводиться основна приписка згідно з затвердженими графіками, –  каже керівник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК і СП Сергій Монукало в інтерв'ю Главреду.

У цьому віці хлопці проходять ВЛК, потому  їм виписують приписне свідоцтво, дані з якого будуть вносити до бази «Оберіг».

Це перша стадія до підготовки призовника, яким він є від 18 до 25 років, який раніше підлягав призову на строкову службу, але її призупинили у зв'язку з запровадженням воєнного стану. Після 25 років ці юнаки автоматично подаються на облік військовозобов'язаних, – пояснив представник ТЦК.

Якщо юнак у зв'язку з об'єктивними причинами не приписався до призовної ділянки і не пройшов ВЛК, то протягом року проводиться дописка. Якщо ж нехтувати цими процесами, то тут уже йдеться про порушення правил військового обліку та передбачається штраф.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook