Уже все вирішено: Епіфаній і Зеленський обговорили, як святкувати Великдень (ФОТО)

В умовах карантину

Президент України та очільник ПЦУ зустрілися напередодні.

Із митрополитом Епіфанієм Володимир Зеленський обговорив плани Помісної церкви на Великдень. Зокрема, як проходитимуть богослужіння в умовах карантину.

Про це повідомляє пресслужба Православної церкви України:

Учасники зустрічі поділилися баченням шляхів подолання складних викликів, перед якими опинився весь світ і зокрема Україна. Президент розповів предстоятелю ПЦУ про заходи, які вживаються державою, а митрополит Епіфаній - про рішення церкви, ухвалені у зв’язку з пандемією та запровадженими карантинними обмеженнями.

Володимир Зеленський відзначив важливість поєднання зусиль держави та релігійних спільнот, спрямованих на протистояння поширенню небезпечної хвороби, - вказано у повідомленні.

Також сторони обмінялися думками щодо «необхідності забезпечити у Великодній час як дотримання карантинних обмежень, так і звершення святкових богослужінь».

Читайте також: Чи пустять на кладовища на Провідну неділю

Богослужіння мають здійснюватися, однак усі охочі повинні мати змогу долучитися до них саме ОНЛАЙН, наголосив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній:

Молитви і богослужіння у ці дні мають відбутися, щоби, залишаючись вдома, наші вірні могли долучитися до них через трансляції, щоби відчули — попри важкі обставини сьогодення величне свято прийшло до нас.

Нагадаємо, що через посилення карантину та із розпорядження владики Варфоломія богослужіння у храмах Рівненської єпархії УПЦ (МП) проходитимуть за закритими дверима.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook