Улюблений торт усіх французів «Хмаринка»: він перевершив «Київський» і готується простіше

Бо не треба готувати декор

Цей тортик дуже популярний у Франції, і це не дивно, бо він непристойно смачний. Такого ніжного і повітряного тортика я вже давно не куштувала. Він навіть перевершив мою улюблену «Карпатку».

Інгредієнти:

Крем:

  • Молоко – 350 мл
  • Цукор – 70 г (3 ст. л з верхом)
  • Яйце – 1 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 40 г (2 ст.л з верхом)
  • Ванільний цукор – 1 п (10 г) або щіпка ваніліну
  • Вершкове масло (72 %, 82,5 %) – 70 г
  • Вершки 33 % – 200 г або 300 г (крему буде більше)

Корж:

  • Масло вершкове – 100 г
  • Цукор – 100 г (4 ст. л з гіркою)
  • Жовток – 4 шт.
  • Молоко – 50 г (3 ст. л.)
  • Борошно – 150 г (5 ст.л з гіркою)
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Безе:

  • Білок – 4 шт.
  • Цукор – 200 г (8 ст. л з гіркою)
  • Сіль – дрібка
  • Ванільний цукор – 1 ч.л
  • Лимонний сік – 1 ч. л
  • Крем для бортиків:
  • Вершки 33 % – 150 г
  • Сирний сир – 150 г

Основа крему

В каструлі з’єднайте вінчиком яйце з цукром, крохмалем і молоком. Починайте уварювати на середньому вогні, потім додайте ванільний цукор та вершкове масло. Накриваємо плівкою та охолоджуємо.

Готуємо тісто на корж

У мисці з’єднайте жовтки з вершковим маслом кімнатної температури, цукром, і збийте міксером 2-3 хвилини до пишної маси. Далі поступово додаємо молоко і борошно. Маса для тіста має вийти повітряна та трішки густа.

Безе

Збиваємо білки, сіль, ванілін, вальний цукор та лимонний сік до консистенції крему. На дно форми застеляємо пергамент, виливаємо масу для тіста та розрівнюємо. Наверх накладаємо безе, вирівнюємо і посипаємо нарізаним мигдалем. Випікаємо при 170 градусах 35-40 хвилин.

Потім корж розрізаємо на два рівних шматки, охолоджуємо до кімнатної температури.

Крем

У мисці збиваємо холодні вершки до густої маси, далі додаємо заварний крем і збиваємо разом масу.

На перший корж викладаємо весь крем, розрівнюємо та накриваємо другим коржем. Ставимо у холодильник на 2-3 год.

Смачного. Це неймовірно ніжний тортик!

Торт можна лишити взагалі без прикрас або декорувати лише боки.

Джерело: gospodynka

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook