Українців позбавлять можливості поповнювати чужу картку через термінал 

Такі операції хочуть оподатковувати 

Українців хочуть позбавити можливости поповнювати один одному банківські картки через термінал.

Ініціатори ідеї вбачать у можливості поповнення карток наміри роботодавців уникнути оподаткування. Роботодавці самі чи через довірених осіб поповнюють картки своїх працівників, та уникали оподаткування. 

Тож таке поповнення карток хочуть заблокувати - каже  президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. 

Відповідні обмеження ввів Нацбанк.  Тепер якщо хтось захоче поповнити чужу картку, це не вдасться зробити безплатно, адже система контролює такі операції. І за переказ треба буде сплатити податок, щоправда, Охріменко не назвав суму податку. 

Свою картку у терміналі можна поповнити, але теж з певними обмеженнями. Наприклад треба заповнити податкову декларацію, це вимагає певних зусиль та часу. 

Зміни в правилах поповнення карток покликані посилити контроль за фінансовими операціями і забезпечити більш справедливу систему оподаткування в Україні.

Нагадаємо, НБУ встановив ліміт 150 тисяч грн на місяць для операцій по рахунках фізосіб. Це P2P-платежі, коли гроші з банківської карти однієї особи перераховують на картку іншої особи через банківські застосунки чи інші спеціальні сервіси, які дають змогу швидко отримувати кошти. Обмеження діятиме до квітня 2025 року.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook