Українців позбавлять можливості поповнювати чужу картку через термінал 

Такі операції хочуть оподатковувати 

Українців хочуть позбавити можливости поповнювати один одному банківські картки через термінал.

Ініціатори ідеї вбачать у можливості поповнення карток наміри роботодавців уникнути оподаткування. Роботодавці самі чи через довірених осіб поповнюють картки своїх працівників, та уникали оподаткування. 

Тож таке поповнення карток хочуть заблокувати - каже  президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. 

Відповідні обмеження ввів Нацбанк.  Тепер якщо хтось захоче поповнити чужу картку, це не вдасться зробити безплатно, адже система контролює такі операції. І за переказ треба буде сплатити податок, щоправда, Охріменко не назвав суму податку. 

Свою картку у терміналі можна поповнити, але теж з певними обмеженнями. Наприклад треба заповнити податкову декларацію, це вимагає певних зусиль та часу. 

Зміни в правилах поповнення карток покликані посилити контроль за фінансовими операціями і забезпечити більш справедливу систему оподаткування в Україні.

Нагадаємо, НБУ встановив ліміт 150 тисяч грн на місяць для операцій по рахунках фізосіб. Це P2P-платежі, коли гроші з банківської карти однієї особи перераховують на картку іншої особи через банківські застосунки чи інші спеціальні сервіси, які дають змогу швидко отримувати кошти. Обмеження діятиме до квітня 2025 року.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень