Українці можуть замовити закордонний паспорт поштою до будь-якої точки світу 

Послуга запрацює вже у вересні 

Укрпошта на Міністерство закордонних справ України вийшли на новий рівень співпраці. Вони оголосили  про запуск у вересні оновленого сервісу з доставки по всьому світові документів, передусім закордонних паспортів, перевипуск яких замовили громадяни України.

Використовуючи технологію електронної марки з QR-кодом? українці деінде зможуть оплатити доставку закордонного паспорта в особистому кабінеті на сайті Укрпошти. 

Єдина ціна доставлення у будь-яку країну світу складатиме всього 6 доларів США та 10 грн ПДВ. Наразі ціна такої експрес-послуги складає від 70 до 100+ доларів залежно від країни.

Після того, як паспорт буде виготовлено на території України, Укрпошта забезпечить його швидку доставку на адресу закордонної дипломатичної установи України в країні, де замовляли цей паспорт.

Це робиться тому, що згідно з законодавством України при отриманні паспорта необхідна подвійна верифікація. Надалі планується забезпечити доставку на адресу отримувача.

На сьогодні партнерська мережа Укрпошти налічує 660 тисяч відділень по всьому світу. 

В Міністерстві закордонних справ повідомили, що ініціатива дозволить суттєво оптимізувати алгоритми отримання громадянами України за кордоном паспортних документів. Їх оперативне та вчасне доставлення заявникам має особливе значення в умовах воєнного стану.

Українці які перебувають за кордоном, зможуть отримувати свої паспортні документи куди швидше, а послуга стане дешевшою. 

Нагадуємо, що Укрпошта як член Всесвітнього поштового союзу має змогу доставляти документи та посилки  у понад 230 країн та територій світу. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook