Україна йде до того, щоб закрити «Telegram»: «Ніщо не зупинить рішення, час якого настав», - кажуть у ВРУ

«Свобода слова на марші» (АК)

Важко зрозуміти – чим саме керуються владоможці України. Принаймні, в інформаційній сфері.

Тепер от заговорили про «закриття Телеграму», бо, мовляв, там кожен може писати, що хоче. А в Франції навіть вигадали, що Дуров – засновник «Телеграму» – допомагав ФСБ прослуховувати телефонні розмови Макрона.

Sic!?

 

Невже Макрон для здійснення телефонних дзвінків послуговується «Телеграмом»?

ОДНИМ СЛОВОМ

Вітаємо всіх користувачів Telegram і власникам Telegram-каналів:

«У Франції Дурову можуть висунути звинувачення, пов'язані з тероризмом, наркотиками, шахрайством, відмиванням грошей, продажем краденого і сексуальними злочинами проти дітей

 

Ці звинувачення пов'язані з тим, що в Telegram відсутня модерація контенту, а адміністрація месенджера відмовляється співпрацювати з владою.

 

Французькі правоохоронні органи вважають Дурова співучасником злочинів, скоєних через Telegram, через використання таких інструментів, як криптовалюта та одноразові номери, і відсутність контролю над платформою.

 

Очікується, що офіційно Дурову пред'являтимуть звинувачення сьогодні, в неділю, 25 серпня.

 

Однак, ймовірність звільнення на час слідства вкрай мала, оскільки в нього є значні ресурси і можливості для втечі.

 

Йому може загрожувати до 20 років ув’язнення»

Тим часом, як повідомляє Hromadske,

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що Україна має запровадити жорсткіше регулювання Telegram раніше, ніж це зроблять інші країни після затримання засновника месенджера Павла Дурова у Франції.

 

Про це Юрчишин написав у Facebook.

За його словами, зараз росія «кидає всі сили», щоб звільнити Дурова. Той, щоб його не видали москві, мовляв, піде на співпрацю із французьким слідством.

У результаті цього в усьому світі впровадять жорсткіше регулювання Telegram. Однак, на думку депутата, Україна має зробити це раніше, «бо саме ми на передовій».

«Ніщо не зупинить рішення, час якого настав ще у 2022 році», — вважає Юрчишин.

Нагадаємо:

  • Увечері 24 серпня французькі ЗМІ повідомили, що в паризькому аеропорту затримали 39-річного засновника і генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова.
  • За даними слідчих, відсутність модерації та співпраці з правоохоронними органами, а також інструменти, які пропонує Telegram (наприклад, одноразовий номер), роблять Дурова співучасником торгівлі наркотиками, злочинів проти дітей і шахрайства. 
  • Йому може загрожувати до 20 років в’язниці.

*АК -- авторська колонка: всі думки -- авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook