«Україна не буде стабільною державою», - казав той, хто закрив «Дождь»

«Варто молити Бога, щоб Україна не наближалася до ЄС» (с)

Нові деталі довколателевізійного скандалу у Латвії.

Після рішення тамтешньої Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) анулювати ліцензію російського телеканалу «Дождь», користувачі соцмереж зацікавилися висловлюваннями голови тієї самої ради Івара Аболіньша. Виявилося, що латвійський високопосадовець - це той іще фрукт.

Зокрема, стали відомі його заяви у Twitter від 2013 та 2014 років, у яких Аболіньш, м'яко кажучи, виступає не на підтримку України.

«Взагалі, Латвії варто було б надсилати гроші Януковичу і благати Бога, щоб Україна не наближалася до ЄС.

 

Що ми тут з мільйонним натовпом російськомовних робитимемо?», - написав Аболіньш у Twitter 31 січня 2014 року.

«Озирнись на сьогоднішній день. Яким би не був Путін, він утримує Росію разом, захищає від хаосу», - написав Аболіньш там же 19 липня 2013 року.

«Найсумніше те, що ніяке нормальне регулювання в Україні неможливе», - написав він 21 лютого 2014 року.

«Якщо можна вірити тому, що пишуть, то у Києві вчора перемир'я порушила опозиція. Треба судити не лише боягуза Януковича, а й тих, хто порушив слово», - зазначив він того ж дня.

 

«По-моєму, це тільки нормально думати спочатку про власні інтереси та інтереси Латвії. Вихід для України для нас У БУДЬ-ЯКОМУ випадку поганий. Україна не буде стабільною і демократичною державою», - докинув Аболіньш через тиждень.

Варто зазначити, що на момент публікації наведених вище повідомлень Івар Аболіньш ще не працював у Національній раді з електронних ЗМІ.

Він прийшов на роботу до цієї установи в січні 2017 року, а на посаду голови NEPLP був призначений у грудні 2019 року.

«ТЕПЕР Я ДУМАЮ ІНАКШЕ»

У коментарі порталу TVNET Івар Аболіньш підтвердив, що дійсно писав наведені вище твіти, проте він не буде перепрошувати за тогочасні висловлювання і вказує, що більше таких поглядів не дотримується.

«Ці твіти в жодному разі більше не відображають мою думку. Свої твіти того часу я грунтував на доступній на той момент інформації, - каже Аболіньш, зазначивши, що тепер його думка змінилася. - Ця думка була помилковою й абсолютно не узгоджується з моєю нинішньою позицією».

НАГАДАЄМО:

  • У вівторок, 6 грудня, латвійська Національна рада з електронних ЗМІ прийняла рішення анулювати ліцензію на мовлення російського незалежного телеканалу «Дождь».
  • Причиною такого рішення стала фраза телеведучого, яку, за бажання, можна розглядати як заклик підтримувати окупаційні війська РФ в Україні, хоча багато хто вважав означений інцидент – обмовкою та помилкою.
  • Так чи інакше, означеного ведучого звільнили з телеканалу «Дождь». Ще двоє журналістів звільнилися самостійно, вважаючи таке рішення телеканалу – неправильним.
  • Так чи інакше, низка звільнень не змогла врятувати телеканал «Дождь» від закриття.
  • Багато людей вважає такий результат всього цього інциденту – «перемогою Путіна».

Директор "Дождя" плаче та просить всіх звільнених повернутися

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook