«Україна не буде стабільною державою», - казав той, хто закрив «Дождь»

«Варто молити Бога, щоб Україна не наближалася до ЄС» (с)

Нові деталі довколателевізійного скандалу у Латвії.

Після рішення тамтешньої Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) анулювати ліцензію російського телеканалу «Дождь», користувачі соцмереж зацікавилися висловлюваннями голови тієї самої ради Івара Аболіньша. Виявилося, що латвійський високопосадовець - це той іще фрукт.

Зокрема, стали відомі його заяви у Twitter від 2013 та 2014 років, у яких Аболіньш, м'яко кажучи, виступає не на підтримку України.

«Взагалі, Латвії варто було б надсилати гроші Януковичу і благати Бога, щоб Україна не наближалася до ЄС.

 

Що ми тут з мільйонним натовпом російськомовних робитимемо?», - написав Аболіньш у Twitter 31 січня 2014 року.

«Озирнись на сьогоднішній день. Яким би не був Путін, він утримує Росію разом, захищає від хаосу», - написав Аболіньш там же 19 липня 2013 року.

«Найсумніше те, що ніяке нормальне регулювання в Україні неможливе», - написав він 21 лютого 2014 року.

«Якщо можна вірити тому, що пишуть, то у Києві вчора перемир'я порушила опозиція. Треба судити не лише боягуза Януковича, а й тих, хто порушив слово», - зазначив він того ж дня.

 

«По-моєму, це тільки нормально думати спочатку про власні інтереси та інтереси Латвії. Вихід для України для нас У БУДЬ-ЯКОМУ випадку поганий. Україна не буде стабільною і демократичною державою», - докинув Аболіньш через тиждень.

Варто зазначити, що на момент публікації наведених вище повідомлень Івар Аболіньш ще не працював у Національній раді з електронних ЗМІ.

Він прийшов на роботу до цієї установи в січні 2017 року, а на посаду голови NEPLP був призначений у грудні 2019 року.

Івар Аболіньш -- один із високопосадовців Латвії

«ТЕПЕР Я ДУМАЮ ІНАКШЕ»

У коментарі порталу TVNET Івар Аболіньш підтвердив, що дійсно писав наведені вище твіти, проте він не буде перепрошувати за тогочасні висловлювання і вказує, що більше таких поглядів не дотримується.

«Ці твіти в жодному разі більше не відображають мою думку. Свої твіти того часу я грунтував на доступній на той момент інформації, - каже Аболіньш, зазначивши, що тепер його думка змінилася. - Ця думка була помилковою й абсолютно не узгоджується з моєю нинішньою позицією».

НАГАДАЄМО:

  • У вівторок, 6 грудня, латвійська Національна рада з електронних ЗМІ прийняла рішення анулювати ліцензію на мовлення російського незалежного телеканалу «Дождь».
  • Причиною такого рішення стала фраза телеведучого, яку, за бажання, можна розглядати як заклик підтримувати окупаційні війська РФ в Україні, хоча багато хто вважав означений інцидент – обмовкою та помилкою.
  • Так чи інакше, означеного ведучого звільнили з телеканалу «Дождь». Ще двоє журналістів звільнилися самостійно, вважаючи таке рішення телеканалу – неправильним.
  • Так чи інакше, низка звільнень не змогла врятувати телеканал «Дождь» від закриття.
  • Багато людей вважає такий результат всього цього інциденту – «перемогою Путіна».

Директор "Дождя" плаче та просить всіх звільнених повернутися

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень