Україна буде повністю забезпечена власною картоплею. Відомо і про її ціну

Бульби, кажуть, цього року має бути вдосталь

Україна цього року буде забезпечена картоплею. Її вартість буде прийнятною й зростати не має. Таку думку висловив у коментарі «УНН» заступник директора з наукової роботи з питань селекції та насінництва Інституту картоплярства НААН України Микола Фурдига, коментуючи цьогорічний урожай.

– Потрібно враховувати той фактор, що десь на 30% менше посадили, але багато людей виїхало – це теж потрібно враховувати. Кліматичні умови склалися передусім так, що на початку вегетації була мала кількість опадів і картопля зав'язала менше бульб, але коли пішли дощі, то вони стали більшими, – розповів Фурдига.

Він зазначив, що в Сумській, Харківській, Чернігівській та частині Київської області картоплю посадили з запізненням, адже проводили розмінування.

Однак це значить, що це погано.

– Україна буде забезпечена картоплею цілком та повністю. Ціна буде прийнятною і не буде рости. Я думаю, що в межах 7-8 грн будуть оптові ціни в період заготівлі, - каже Фурдига.

Окрім того, він прокоментував імпорт картоплі. Каже, через здорожчання валюти її буде просто економічно невигідно завозити. Та й власних запасів нам повинно вистачити.

– Урожай буде не найкращий, як у минулих роках, але буде достатній, щоб задовольнити потреби населення, - запевняє науковець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook