У Рівному з’явиться міжнародна школа ART JAZZу (ФОТО)

Потрапити до неї зможуть усього 20 студентів західноукраїнських вишів

Цього літа у Рівному вперше відбудеться міжнародний культурно-освітній проект «ART JAZZ School 2019». Це школа для молодих джазових музикантів – студентів вищих навчальних закладів.

За словами арт-директора фестивалю ART JAZZ Олени Шульги, цей проект підтримав Український культурний фонд, тож вже наприкінці серпня Рівне прийматиме джазових зірок України та Польщі, які навчатимуть студентів секретам хорошої музики.

Потрапити до школи можуть виключно студенти ВНЗ, розповідає проектний менеджер Олеся Гощук:

Ми запросимо 20 студентів вишів Західної України. Акцентуємо увагу на Рівному, Луцьку, Львові й Тернополі. В нас буде чотири супер-викладачі з України і Польщі, які приїдуть наприкінці серпня, а також 40 годин цікавих практичних занять.

Серед викладачів, які навчатимуть молоде покоління джаз-виконавців, двоє українських і ще двоє польських музикантів. Українські викладачі навчатимуть гри на ударних і клавішних. Це представник нового покоління джазової музики в Україні - барабанщик Ігор Гнидин та відома українська джазова піаністка, учасниця гурту «ShockolaD» - Анастасія Литвинюк. Польські ж музиканти візьмуть нас себе класи гри на бас-гітарі та вокалу.

Студентів-музикантів навчатимуть з 27 серпня до 1 вересня. Зареєструватися для участі у проекті можна буде за допомогою спеціальної форми, яку ми згодом розмістимо на нашій сторінці у Facebook.

 

Потенційним учасникам треба буде заповнити анкету і показати, що вони вміють - записати коротке відео. Його оцінять наші викладачі, які й прийматимуть рішення, хто проходить. Ми повинні бачити, що людина щось вміє або має великий потенціал. В межах програми наші учні виступатимуть разом з викладачами на джем-сейшенах (музичне дійство, коли музиканти збираються і грають без особливих приготувань і певного погодження – ред.), - розповідає Олеся Гощук.

До слова, школу організовують за партнерства інституту мистецтв РДГУ.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook