У Рівному студенти отримали грошові премії за проекти з оздоровлення басейну річки Устя

По 25, 15 та 10 тисяч гривень – за перші три місця в конкурсі

Нагородження переможців конкурсу студентських інноваційних проектів імені професора Олексія Костіна відбулося у Національному університеті водного господарства і природокористування. Як пояснив засновник конкурсу, внук професора Олексія Костіна, голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, його приурочили до Дня народження професора, яке відзначали 1 лютого. Визначала переможців конкурсна комісія з викладачів університету.

Говорить Олексій Муляренко:

У нас є перше місце, друге і аж два третіх місця, тому що однакова кількість балів була у двох робіт на третє місце. Приємно те, що була досить висока активність. І рівень робіт переможців – досить високий, що дозволяє використовувати в подальшому ці роботи для практичного втілення їх.  

За словами Олексія Муляренка, проекти переможців доопрацюють і їх можна буде рекомендувати до реалізації міській раді Рівного.

Четвертокурсниця НУВГП Іванна Косинська, проект якої зайняв перше місце у конкурсі, розповіла, що її робота стосувалася Гідропарку, зокрема штучної водойми у ньому. Її концепція полягала у тому, щоб створити острівець недоторканої природи вдень і барву феєрій кольорів і технологій вночі.

Детальніше розповіла Іванна Косинська:

Ми хочемо реконструювати, відновити і натуралізувати Гідропарк, відновити повністю водойму, покращити її екологічний стан, усунути проблему цвітіння та занедбання.

 

Водойму ми хочемо зменшити. Зараз вона має 6 гектарів. Хочемо зробити 3 гектари. Поставити там підводні аератори, які вночі будуть підсвічуватися. Створити місце для відпочинку, арт-платформи, місце для оренди човнів, місце продажу вуличної їжі. Висадити нові дерева, можливо, червонокнижні рослини. І задіяти до цього максимально громаду міста, школи, дитсадки.

Переможниця поінформувала, що хоче витратити премію на подальшу освіту, адже збирається вступати до магістратури.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

  

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook