У Рівному каналізаційні люки залили асфальтом, аби потім витягнути їх

Так правильно

Рівняни дивуються технології роботи шляховиків. На вулиці Оршанської перемоги вони два тижні тому уклали асфальт поверх люків, а тепер «викопують» їх з-під асфальтного покриття. Про це написав у себе на сторінці в ФБ рівнянин Геннадій Муляр.

Тижнів два назад шляховики зробили шматок дороги по Оршанської перемоги (колишня Матросова). Сьогодні приїхали з металошукачем і знайшли 4 люки, які вони закатали в асфальт. Зрізали новеньке покриття над люками і будуть їх (люки) піднімати. Може, хтось знає, що це за спецтехнологія?

Це знає керівник рівненського ШЕУ Віктор Климук. Каже, така технологія правильна:  

Викладається спершу асфальтобетон, а потім витягуються люки. Як правило, люки кожен на різному рівні, і асфальтоукладачем підійти під низ досить складно.

 

Тому влаштовується асфальтобетон з запасом, після того вирізається основа, бетонується основа, під люки влаштовується асфальтобетон, в межах люка повторно. Так технологічно правильно.

Сьогодні шляховики підіймуть люки на належний рівень. Якщо бетон бід основою люка встигне застигнути, то все заасфальтують вже сьогодні, каже Віктор Климук. В іншому разі, роботи продовжать завтра.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook