У Рівному хочуть створити новий проект для гостей міста

Його поки називають «Громадський простір»

Заступник міського голови Віталій Герман ініціював створення «Громадського Простору» для Рівнян та гостей міста.

У соціальній мережі Віталій Герман пояснив таку свою ініціативу:

Ми рідко проводимо вільний час у просторі міста. В основному, «вийти в місто» означає, що ми все одно прямуємо до певного закладу: улюблена кав’ярня, де ми спілкуємося з друзями, кінотеатр чи дискотека. Сьогодні міський простір не виконує сповна свою роль в якості громадського. Він швидше є транзитом між домом, роботою та магазином.

Причиною відсутності громадських просторів у сучасних містах можна вважати пострадянську алергію на все колективне та комунальне. Тому міський простір, до якого ставляться як і до усього колективного – з відразою та недовірою, з часом здеградував. 

Віталій Герман залучив до розроблення такого простору архітекторів. Чиновник пообіцяв, що

результати «дизайнерський рішень архітекторів» рівнянам покажуть 27 серпня на святі до Дня Міста. Локація – майдан Незалежності (поблизу кінопалацу Україна) а також у приміщенні Рівненського Регіонального центру надання адміністративних послуг, майдан Просвіти, 2.

Новий громадський простір – це частина міста, яка не є ні домом, ні роботою, ні торгівельним закладом, ні комунікацією між цими елементами, стверджують люди, які задіяні у розробці «Громадського простору».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook