У Рівному день і ніч трудилися десятки програмістів. Над чим?

Кілька груп

У Рівному кілька днів поспіль тривала масштабна IT-тусовка «Хакатон». В приміщенні комп’ютерної академії «Шаг» зібралися понад півсотні програмістів і просто креативних людей, які спільними зусиллями мають створити рівнянам корисний додаток для смартфонів.

Для цього їх поділили на п’ять команд, кожна з яких з 11-го серпня протягом 48-ми годин працювала над окремим проектом. Про це Радіо Трек розповів один із організаторів заходу Роман Денисюк:

Зібралося приблизно 50-70 чоловік, які поділилися на п’ять команд. Вони протягом трьох днів працювали над власними проектами, які сьогодні о 18-й презентуватимуть.

 

Деякі ходили спати додому, а були групи, що працювали ледь не всю ніч. Ми облаштували місця для сну, тож вони засинали просто в академії. Інші приходили з самого рання, пили каву та бралися за роботу. 

 

Серед прототипів є додаток, який значно удосконалить сервіс «Дозор» для відстежування маршруток. Кожен окремий автобус можна буде оцінити. Також є програма в сфері ЖКГ. Насправді вона досить складна, але можу сказати, що основа її – це можливість фотографувати проблему та завантажувати її в мережу, де це побачать комунальники.

Окрім цього організатор зазначив, що є додаток спеціально для патрульних:

Це щось на зразок карти, на якій люди помічатимуть проблемні місця, події, де треба втручання правоохоронців тощо. Загалом, додаток покликаний зробити роботу патрульних зручнішою.

Розгляд проектів журі та учасники розпочнуть сьогодні о 18-й годині. Команди висунуть свої прототипи додатків на голосування. Переможцям допоможуть повністю розробити власний проект та запустити його в користування до кінця цього року, каже Роман Денисюк. Наступні подібні «Хакатони» організатори  планують проводити двічі на рік

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook