У Рівному деяким підприємствам, які «оселилися» у житлових будинках, ОСББ вимикають світло: у чому проблема

Розповіли у раді голів ОСББ

Проблеми із відключенням електропостання на підприємствах, які розташовані у житлових будинках, у Рівному виникають доволі часто.

Річ у тому, що комерційні структури не мають окремих технічних умов, свого лічильника та окремої лінії. Про це Радіо ТРЕК розповіла керівниця ради голів ОСББ Галина Похильчук.

ОСББ має загальнобудинковий лічильник, а житлові квартири – індивідуальні. При цьому всі нежитлові приміщення, які є у будинку, також повинні мати окремі лічильники, техумови і стояти на обліку для подачі звітності по показниках у ПрАТ «Рівнеобленерго».

 

Якщо голова ОСББ відключає світло від цього підприємства, то це означає, що вони не мають окремого лічильника, а їх світло «падає» на лічильник житлового будинку, – розповіла Галина Похильчук.

Як приклад Галина Похильчук навели житловий будинок на вулиці Київській, 44, у якому є ряд некомерційних структур  та заклад харчування.

Вони мають окреме світло і голова ОСББ ні в якому разі не відключить їм цього світла, бо вони мають окремі технічні умови, договори з ПрАТ «Рівнеобленерго» й окремо платять за світло.

 

Якщо ж голова ОСББ має доступ до того місця, де відключається освітлення підприємства, то там щось не так. Якщо все правильно і згідно з чинним законодавством подачі електропостачання, то голова ОСББ не може в принципі відключити світло, бо у нього немає доступу, – розповіла керівниця ради голів ОСББ.

За ті нежитлові приміщення, які не мають окремих технічних умов й підключені до загально будинкового лічильника, ОСББ повинне здавати звіти та окремо за них сплачувати.

Є багато випадків, коли великі нежитлові приміщення підключені до людей й люди за них платили.

Тим часом у ПрАТ «Рівнеобленерго» повідомили,  що для того, аби у підприємств не виникало проблем з електропостачанням, потрібно звернутися до обленерго із письмовою заявою про укладення договору на технічні умови та окремий вузол обліку, якщо такого досі немає. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook