У місті на Рівненщині показали 100-літню бруківку, яку роками ховали під шаром асфальту

Її поклали ще за часів Польщі

Мало хто знає, що в Острозі під шаром радянського асфальту ховається бруківка часів Польщі, яку острозький магістрат поклав ще у 20-х років минулого століття.

Як повідомив у Facebook мистецтвознавець та реставратор Микола Бендюк, міська рада Остроги вирішила, що треба позбутися асфальту і відновити бруківку, яка була покладена з Острога до Оженина.

Асфальт має повністю зійти і ці пережитки радянської епохи відійдуть у вічність. Правда в громаді ще лишається не тронутим погруддя комуніста енкаведиста Миколи Островського в селі Вілія. Це погруддя мало бути знесене ще за законом про декомунізацію, потім за законом про деколонізацію, але очевидно жителі і керівництво громади чекають приходу російських військ. Бо ті відразу відновлюють такі пам'ятники, бо це їхня історія нашої окупації.

 

Я розумію що російським танкам, мабуть, складніше буде їхати по бруківці, чим по асфальту до пам'ятника Островському. Тому процес часткової декомунізації асфальту сповільнить росіян, які захочуть помолитися в церкві московського патріархату, прихожани якої так бережуть комуніста Колю, – зауважив Микола Бендюк і показав, як же виглядає легендарна острозька бруківка.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook