У місті на Рівненщині показали 100-літню бруківку, яку роками ховали під шаром асфальту

Її поклали ще за часів Польщі

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Мало хто знає, що в Острозі під шаром радянського асфальту ховається бруківка часів Польщі, яку острозький магістрат поклав ще у 20-х років минулого століття.

Як повідомив у Facebook мистецтвознавець та реставратор Микола Бендюк, міська рада Остроги вирішила, що треба позбутися асфальту і відновити бруківку, яка була покладена з Острога до Оженина.

Асфальт має повністю зійти і ці пережитки радянської епохи відійдуть у вічність. Правда в громаді ще лишається не тронутим погруддя комуніста енкаведиста Миколи Островського в селі Вілія. Це погруддя мало бути знесене ще за законом про декомунізацію, потім за законом про деколонізацію, але очевидно жителі і керівництво громади чекають приходу російських військ. Бо ті відразу відновлюють такі пам'ятники, бо це їхня історія нашої окупації.

 

Я розумію що російським танкам, мабуть, складніше буде їхати по бруківці, чим по асфальту до пам'ятника Островському. Тому процес часткової декомунізації асфальту сповільнить росіян, які захочуть помолитися в церкві московського патріархату, прихожани якої так бережуть комуніста Колю, – зауважив Микола Бендюк і показав, як же виглядає легендарна острозька бруківка.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень