«У вас лише кілька годин»: посол розповів, що у Берліні не вірили в можливість протистояння України з рф

«Постачання зброї чи відключення росії від SWIFT безглузді»

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер 24 лютого заявив, що в України «залишилися кілька годин». Таку інформацію надав посол України у ФРН Андрій Мельник.

За словами посла, під час зустрічі одразу після нападу рф віцеканцлер, міністр економіки Роберт Габек був «спустошений», розмова з міністеркою оборони Крістіне Ламбрехт істотно відрізнялася — вона «передусім хвилювалася про свій публічний імідж».

Мельник розповів, що Крістіан Лінднер тоді сидів із «ввічливою посмішкою» і вів розмову так, «ніби поразка українців давно зафіксована»:

- У вас лише кілька годин. Постачання зброї чи відключення росії від SWIFT безглузді, — переповідає FAZ слова німецького міністра.

Посол України розповів, що почувався після цієї розмови вкрай спустошено:

- У мене було відчуття, що він дивиться більше на баланс, ніж на наші страждання. Але, можливо, він повинен. Як міністр фінансів. У всякому разі для мене це був нокаут. Тоді я завершив розмову. Я не часто плачу, але після розмови з Крістіаном Лінднером просто сльози текли по обличчю, — заявив Мельник.

Вже 22 березня, майже через місяць після вторгнення, Лінднер підтримав створення «плану Маршалла» для відбудови України та висловив солідарність у боротьбі українців з росією.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook