Три ситних страви з кабачків, які врятують фігуру: смачно і з користю

Кілька цікавих рецептів із помідорами, горіхами, куркою, лимоном та медом – такого Ви ще точно не куштували!

Сезон кабачків – справжній рай для тих, хто стежить за фігурою. З цих овочів можна приготувати будь-що: суп, салат, оладки, рулет, кекс або тортик і навіть компот!

Надзвичайно смачних і корисних рецептів із кабачків – надто багато, тож поки що пропонуємо Вам три найлегших у приготуванні й водночас дуже ситних варіанти

Салат із кабачками, помідорами та курятиною

Інгредієнти:

  • 600 г кабачків,
  • 120 г оливкової олії,
  • 10 г свіжого чебрецю,
  • 2 зубчики часнику,
  • 500 г помідорів,
  • 1 червона цибулина,
  • 400 г курячого філе,
  • по 20 г червоного і зеленого базиліку,
  • сіль і перець - до смаку.

Приготування:

Кабачки та філе нарізаємо великим кубиками. Обсмажуємо їх в оливковій олії, додавши листочки чебрецю і часник, аж до появи рум’яної скоринки.

Помідори нарізаємо великим кубиками, цибулю – соломкою. Засипаємо у посуд до підсмаженого м’яса й кабачків.

Усе гарненько перемішуємо, додаючи нарізаний кубиками сир. Солимо, перчимо, заправляємо оливковою олією і прикрашаємо зеленню.

Кабачки пікантні

Інгредієнти:

  • 500 г молодих кабачків,
  • 1 лимон,
  • 1 головка часнику,
  • 1 ст. л. меду,
  • 50 мл оливкової олії,
  • дрібка меленого коріандру,
  • мелений духмяний перець,
  • чорний перець і сіль - до смаку.

Приготування:

Миємо кабачки і нарізаємо їх вздовж тонкими скибочками. Знімаємо цедру з лимона і вичавлюємо сік, подрібнюємо часник (або пропускаємо його через прес).

Обсмажуємо кабачкові смужки на сковорідці-гриль з обох боків - до появи золотистого кольору.

Для маринаду змішуємо оливкову олію, мед, лимонний сік, трохи цедри, часник і спеції та перемішуємо до більш-менш однорідної маси.

Викладаємо кабачки шарами, рясно змащуємо кожен із них маринадом. Залишаємо страву у холодильнику на 2-3 години, щоб вона добре настоялася.

Кабачки в горіховому соусі

Інгредієнти:

  • 400 г кабачків,
  • пів склянки очищених волоських горіхів,
  • сіль, чорний мелений перець - до смаку,
  • пів пучка петрушки,
  • 2 зубчики часнику,
  • 3 ст. л. олії.

Приготування:

Волоські горіхи подрібнюємо у блендері. До волоських горіхів додаємо сіль, перець і вичавлений (або дуже дрібно нарізаний) часник, перемішуємо. Додаємо в соус дрібно посічену петрушку.

Кабачки очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Викладаємо їх у розігріту сковорідку з олією та обсмажуємо до готовності.

До посмажених кабачків додаємо соус із волоських горіхів і перемішуємо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook