Три продукти, які можуть замінити оцет при консервуванні

Господиням на замітку – дійсно корисна штука

Як правило, домашні заготівлі рідко обходяться без використання оцту, але не всім такі заготівлі до вподоби… Багато людей відчувають лише смак оцту. А змінити це насправді дуже просто – оцет легко можна замінити на інший інгредієнт з такими ж властивостями.

Лимонна кислота

Лимонна кислота часто використовується як у побуті, так і в кулінарії. Вона допоможе замінити оцет.

1 г продукту відповідає 10 мл рідини.

Пам’ятайте, що спершу потрібно буде ввести лимонну кислоту і тільки потім вводиться маринад. На 3-літрову банку можна брати 1-1,5 ч.л. порошку.

До речі, якщо приготувати огірки на лимонній кислоті, то вони вийдуть смачнішими та апетитнішими.

Горілка

Більш несподіваний метод полягає у використанні горілки замість звичного оцту. На смакових якостях закруток це ніяк не позначиться – овочі не володітимуть «п’янким» ефектом.

На стандартну банку закруток потрібно брати 2 великі ложки алкоголю.

Перевага методу полягає у тому, що овочі можна зберігати не в льоху, а десь на стелажах чи на полиці.

Для помідорів

Якщо ви любите помідори, існує ідеальний метод заготівлі, завдяки якому про оцет можна забути. Можна взяти натуральний томатний сік.

На 2 кг помідорів треба взяти 1 л соку.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook