«Треба їх питати, бо це примус», – голова Рівненської обласної ради про УПЦ МП і Собор

Митрополитів УПЦ МП просять про участь в об’єднавчому Соборі

Митрополитів УПЦ МП депутати Рівненської обласної ради проситимуть про підтримку у створенні української Помісної православної церкви.

За пропозицією депутата від «Свободи» Олександра Савчука президія обласної ради включила на завтрашню сесію проект звернення до митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія та митрополита Сарненського та Поліського Анатолія. Митрополити є представниками Української православної церкви Московського патріархату.

Рівненька обласна рада у своєму зверненні прохатиме їх взяти участь в об'єднавчому Соборі, на якому створюватимуть Українську помісну православну церкву.

Текст звернення повністю зачитав Олександр Савчук:

- Ми, депутати Рівненської обласної ради, усвідомлюючи всю відповідальність перед громадою Рівненської області, нашими дітьми та внуками, а також перед світлою пам’яттю наших славних предків, що віддали своє життя за віру в Бога та волю України, замордованих голодом, розстріляних та винищених у війнах, перед ненародженими цілими поколіннями українців, перед черговим викликом – необхідності захисту нашої Держави України від посягань споконвічного ворога Росії просимо Вас:

Взяти участь в об’єднавчому Соборі зі створення Помісної Православної Церкви в Україні, століттями омріяної та дарованої Богом.

 

Ваше Високопреосвященство, згадайте 13 листопада 2014 року, коли Ви не злякавшись ФСБістських довгих рук підписали Меморандум про створення єдиної Автокефальної Помісної Православної церкви в Україні та визнання Росії агресором.

Це була подія, що має своє продовження сьогодні. Не протиставляйте себе Богу, Вселенському патріархату та Україні. Не станьте прихильниками РПЦ, що несе кров та смерть в Україну на штиках Російської армії. Відновимо історичну справедливість.

 

З вірою в Бога та з любов’ю до України будьте прикладом для своїх вірян!

На президії голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко припустив, що митрополит Анатолій і так планує взяти участь у Соборі, який запланований на 15 грудня.

А от голова обласної ради Олександр Данильчук запитав, чи не вважатимуть в УПЦ МП таке звернення примусом до участі у Соборі:

- Може варто запитати їх, чи вони хочуть (брати участь у Соборі – ред.). Бо виходить, що ми їх заставляємо.

Втім, депутати переконали голову, що це «правильно прописана пропозиція».

Тож завтра, 7 грудня, депутати голосуватимуть за спільне звернення до духівництва УПЦ МП.

Нагадаємо, що митрополит УПЦ МП Сарненський та Поліський Анатолій звернувся до президента Росії з проханням помилувати полонених українських моряків.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook