Сьогодні Міжнародний день торта: печемо оригінальний зелений десерт

Це молоде свято присвячене дружбі й миру між людьми

Свято проходить під девізом - I CAKE YOU, що означає приблизно «Я прийду до тебе з тортом».

Започаткував це свято у 2011 році «Міланський клуб Королівства Любові» - спільнота друзів, членами якого є кулінари, музиканти та інші творчі натури. 

Цікаві факти про торти

В середні віки тортом вважали круглий хліб, сильно обсмажений з двох сторін.

Капкейки (міні-тортики) з'явилися тоді, коли торти почали готувати в чашках. Чашка по-англійськи звучить як cup («кап»).

Перше привітання з днем ​​народження шляхом «вручення» торта відбулося в 1785 році. Хоча це було скоріше як запрошення на відзначення свята.

У Франції торт називають gateau, і спочатку це була далеко не солодка страва, яка традиційне подається на десерт - це був великий круглий і солоний пиріг, до складу якого обов'язково входило м'ясо.

У стародавні часи атлетів під час Олімпійських ігор годували чізкейком (солодкий сирний торт).

У 2015 році в Італії пекарі і художники національної Асоціації дизайнерів тортів в рамках міланського хобі-шоу спекли найбільший торт у світі. Площа десерту, виконаного у вигляді карти країни, склала 244 квадратних метри, вага - понад 1000 кг.

У 17 столітті в Англії незаміжні дівчата вірили, що якщо вони покладуть шматочок солодкого фруктового торта під подушку, то вночі їм насниться їх суджений.

Рецепт зеленого торта

Весь секрет такого дивного забарвлення криється в натуральному інгредієнті, який "сховався" в тісті. Зеленого кольору, а також оригінального присмаку бісквітному торту надає японський зелений чай матчу. Але якщо у вас немає цього сорту, можна замінити його звичайним зеленим чаєм, подрібненим до консистенції порошку.

Для бісквіту:

3 яйця,
3 ст. ложки пшеничного борошна,
2 ст. ложки мигдального борошна,
50 мл 20% -х вершків,
3 ст. ложки цукру,
2 ч. ложки зеленого чаю (матчу),
2 краплі ванільного екстракту,
1 ч. ложка розпушувача,

Для крему:

50 г вершкового масла,
250 г вершкового сиру,
100 г цукрової пудри.

Приготування:

Відділити жовтки від білків. Жовтки збити з половиною цукру до білої піни. Додати вершки і ванільний екстракт та продовжувати збивати. Білки збити з цукром до стійких піків.

Змішати просіяне пшеничне і мигдалеве борошно з розпушувачем і порошком зеленого чаю, додати до жовтків і гарненько перемішати.

Акуратно перемішуючи, декількома порціями ввести в масу збиті білки, щоб вийшло однорідне тісто. Вилити тісто в форму для випічки і випікати 20 хвилин при температурі до 180 °.

Крем

Збити міксером м'яке вершкове масло з сиром і цукровою пудрою. Поставити крем в холодильник на 1 годину.

Повністю остудити бісквіт і потім дістати з форми. Розріжте бісквіт уздовж на 2 або 3 частини і перемажте кремом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook