Сьогодні Міжнародний день торта: печемо оригінальний зелений десерт

Це молоде свято присвячене дружбі й миру між людьми

Свято проходить під девізом - I CAKE YOU, що означає приблизно «Я прийду до тебе з тортом».

Започаткував це свято у 2011 році «Міланський клуб Королівства Любові» - спільнота друзів, членами якого є кулінари, музиканти та інші творчі натури. 

Цікаві факти про торти

В середні віки тортом вважали круглий хліб, сильно обсмажений з двох сторін.

Капкейки (міні-тортики) з'явилися тоді, коли торти почали готувати в чашках. Чашка по-англійськи звучить як cup («кап»).

Перше привітання з днем ​​народження шляхом «вручення» торта відбулося в 1785 році. Хоча це було скоріше як запрошення на відзначення свята.

У Франції торт називають gateau, і спочатку це була далеко не солодка страва, яка традиційне подається на десерт - це був великий круглий і солоний пиріг, до складу якого обов'язково входило м'ясо.

У стародавні часи атлетів під час Олімпійських ігор годували чізкейком (солодкий сирний торт).

У 2015 році в Італії пекарі і художники національної Асоціації дизайнерів тортів в рамках міланського хобі-шоу спекли найбільший торт у світі. Площа десерту, виконаного у вигляді карти країни, склала 244 квадратних метри, вага - понад 1000 кг.

У 17 столітті в Англії незаміжні дівчата вірили, що якщо вони покладуть шматочок солодкого фруктового торта під подушку, то вночі їм насниться їх суджений.

Рецепт зеленого торта

Весь секрет такого дивного забарвлення криється в натуральному інгредієнті, який "сховався" в тісті. Зеленого кольору, а також оригінального присмаку бісквітному торту надає японський зелений чай матчу. Але якщо у вас немає цього сорту, можна замінити його звичайним зеленим чаєм, подрібненим до консистенції порошку.

Для бісквіту:

3 яйця,
3 ст. ложки пшеничного борошна,
2 ст. ложки мигдального борошна,
50 мл 20% -х вершків,
3 ст. ложки цукру,
2 ч. ложки зеленого чаю (матчу),
2 краплі ванільного екстракту,
1 ч. ложка розпушувача,

Для крему:

50 г вершкового масла,
250 г вершкового сиру,
100 г цукрової пудри.

Приготування:

Відділити жовтки від білків. Жовтки збити з половиною цукру до білої піни. Додати вершки і ванільний екстракт та продовжувати збивати. Білки збити з цукром до стійких піків.

Змішати просіяне пшеничне і мигдалеве борошно з розпушувачем і порошком зеленого чаю, додати до жовтків і гарненько перемішати.

Акуратно перемішуючи, декількома порціями ввести в масу збиті білки, щоб вийшло однорідне тісто. Вилити тісто в форму для випічки і випікати 20 хвилин при температурі до 180 °.

Крем

Збити міксером м'яке вершкове масло з сиром і цукровою пудрою. Поставити крем в холодильник на 1 годину.

Повністю остудити бісквіт і потім дістати з форми. Розріжте бісквіт уздовж на 2 або 3 частини і перемажте кремом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень