ТОП-5 рецептів смачних вареників на Андрія
Не забудьте додати трохи фантазії - зліпіть святкові вареники «з сюрпризом»!
Пісні вареники з квашеною капустою
0,5 кг пошаткованої квашеної капусти, 1 подрібнена ріпчаста цибулина, 1 терта морквина, 3 столові ложки олії, чорний мелений перець.
Капусту відкиньте на друшляк, щоб стікав сік. Якщо капуста перекисла, промийте її у мисці з водою і відкиньте на друшляк.
Налийте у сковорідку олію, зверху покладіть капусту, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні 30-40 хвилин. Потім додайте терту моркву, окремо підсмажену на олії з подрібненою цибулею. Усе перемішайте, ще потушкуйте, щоб випарувалась уся волога. Якщо начинка надто кисла, додайте чайну ложку цукру. Охолодіть.
Солодкі вареники з вишнею
500 г заморожених вишень без кісточок, 2-3 столові ложки цукру.
Можна замінити консервованими вишнями у власному соці або так званими «п`яними» вишнями – якщо залишилися в холодильнику пересипані цукром ще з літа.
Перед тим, як ліпити вишні з варениками, треба відкинути їх на друшляк чи сито, ще й трохи відтиснути.
Вареники з картоплею та грибами
Порізати дрібно та підсмажити 2 цибулини, додати 200 г порізаних тонкими пластинками печериць. Смажити, помішуючи до випарування рідини. Очищену картоплю (500 г) зварити та розім’яти в пюре. Додати підсмажені гриби з цибулею, посолити, поперчити, добре вимішати.
Вареники з гречкою, смаженою цибулею та морквою
1 склянка гречаної крупи, пів чайної ложки солі, 1 терта морквина, 1 подрібнена ріпчаста цибулина, 2-3 ложки олії, мелений чорний та духмяний перець.
Гречку зваріть, як звичайну кашу. Окремо підсмажте моркву та цибулю, змішайте з гречаною кашею, посоліть та поперчіть.
Вареники з яблуками та корицею
На 4 середні яблука, 1 столова ложка цукру, 1-2 чайні ложки кориці.
Натріть на буряковій тертці або поріжте дрібними кубиками чи соломкою почищені яблука кисло-солодких не соковитих сортів.
Можна і нечищені, якщо шкірка яблук тоненька.
Посипте цукром та корицею, перемішайте. Відкладіть на пів години, а потім відтисніть зайвий сік.
Не забудьте про вареники «з сюрпризом». Можна додати в начинку горошинку духмяного перцю, або суху вишню, горішок, квасолину. Головне – щоб «сюрпризи» були їстівні, а жартівливе «ворожіння» не закінчилося зламаним зубом і зіпсованим настроєм. Веселих всім свят!
Радіо Трек: НОВИНИ