ТОП-3 рецептів консервованої редиски

Редиску можна консервувати цілою або шматочками

Салат з редиски на зиму

Інгредієнти:

1 кг свіжої редиски

1 л чистої холодної води

2-4 лаврових листки

Невеликий пучок свіжого кропу

4-5 зубчиків часнику

4-5 горошин чорного перцю

2 ст.л. 9% оцту

2-3 ст.л. солі

Трохи коріандру за бажанням

Спосіб приготування: підготувати і простерилізувати літрові або півлітрові банки.

Нарізати редиску і часник товстими кружечками і викласти їх шарами: шар редиски, кілька гілочок кропу, кілька шматочків часнику і так далі.

У киплячій воді розчинити сіль, додати перець і інші прянощі. Готовий розсіл залити в банки, додати оцет. Закатати банки.

Закуска з редиски на зиму

Інгредієнти:

800 г редиски

1 цибулина

2-3 зубки часнику

6 горошин чорного перцю

1 лавровий лист

Червоний перець за смаком

Парасольки кропу

1 ч.л. солі

2 ч.л. цукру

2 ст.л. оцту

Спосіб приготування: редиску помити, обрізати кінчики, впорядкувати за розміром.

На дно літрової банки викласти цибулю, часник, горошинки чорного перцю, лавровий лист, перець червоний гіркий, квітки кропу.

Щільно укласти редиску в банку і на 5-6 хвилин залити окропом. Злити воду в каструлю, додати сіль і цукор. Оцет влити в банку.

Залити банку киплячим маринадом (спочатку буде темного кольору, потім, при з'єднанні з оцтом, стане рожевим). Банки закатати, укрити ковдрою до повного охолодження.

Редиска, консервована із петрушкою

Інгредієнти:

Редиска - 4 кг

Перець - 10 горошин

Сіль - 2 ст. ложки

Вода - 1 л

Лавровий лист - 2 шт.

Петрушка - 40 г

Оцет яблучний 6% - 2 склянки

Спосіб приготування: редиску і петрушку ретельно помити. Дрібно нарізати зелень, а редиску порізати на кружечки.

Банки простерилізувати будь-яким зручним способом і викласти в них редиску з петрушкою.

У каструлю наливаємо літр води і кладемо всі інші інгредієнти, які зазначені вище. Поміщаємо розсіл на плиту і нехай закипить. Потім заливаємо ним редиску.

Закатуємо банки, ставимо догори, закутуємо в щось тепле і коли охолонуть, переносимо в прохолодне і темне місце.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook