ТОП-3 рецептів консервованої редиски
Редиску можна консервувати цілою або шматочками
Салат з редиски на зиму
Інгредієнти:
1 кг свіжої редиски
1 л чистої холодної води
2-4 лаврових листки
Невеликий пучок свіжого кропу
4-5 зубчиків часнику
4-5 горошин чорного перцю
2 ст.л. 9% оцту
2-3 ст.л. солі
Трохи коріандру за бажанням
Спосіб приготування: підготувати і простерилізувати літрові або півлітрові банки.
Нарізати редиску і часник товстими кружечками і викласти їх шарами: шар редиски, кілька гілочок кропу, кілька шматочків часнику і так далі.
У киплячій воді розчинити сіль, додати перець і інші прянощі. Готовий розсіл залити в банки, додати оцет. Закатати банки.
Закуска з редиски на зиму
Інгредієнти:
800 г редиски
1 цибулина
2-3 зубки часнику
6 горошин чорного перцю
1 лавровий лист
Червоний перець за смаком
Парасольки кропу
1 ч.л. солі
2 ч.л. цукру
2 ст.л. оцту
Спосіб приготування: редиску помити, обрізати кінчики, впорядкувати за розміром.
На дно літрової банки викласти цибулю, часник, горошинки чорного перцю, лавровий лист, перець червоний гіркий, квітки кропу.
Щільно укласти редиску в банку і на 5-6 хвилин залити окропом. Злити воду в каструлю, додати сіль і цукор. Оцет влити в банку.
Залити банку киплячим маринадом (спочатку буде темного кольору, потім, при з'єднанні з оцтом, стане рожевим). Банки закатати, укрити ковдрою до повного охолодження.
Редиска, консервована із петрушкою
Інгредієнти:
Редиска - 4 кг
Перець - 10 горошин
Сіль - 2 ст. ложки
Вода - 1 л
Лавровий лист - 2 шт.
Петрушка - 40 г
Оцет яблучний 6% - 2 склянки
Спосіб приготування: редиску і петрушку ретельно помити. Дрібно нарізати зелень, а редиску порізати на кружечки.
Банки простерилізувати будь-яким зручним способом і викласти в них редиску з петрушкою.
У каструлю наливаємо літр води і кладемо всі інші інгредієнти, які зазначені вище. Поміщаємо розсіл на плиту і нехай закипить. Потім заливаємо ним редиску.
Закатуємо банки, ставимо догори, закутуємо в щось тепле і коли охолонуть, переносимо в прохолодне і темне місце.
Радіо Трек: НОВИНИ