ТОП-5 «жахливих страв», які були у всіх їдальнях СРСР (ФОТО)

Щось гірше годі й шукати, – вважає редакція FoodOboz

Перші столові на теренах радянського союзу з'явилися наприкінці 20-х років. Це був прекрасний варіант для людей, які не хотіли носитися з їжею на роботі.

Втім, далеко не все у тих столових було смачним.

Перелік із 5 найжахливіших страв, які можна було знайти у всіх радянських їдальнях і які й досі готують, зібрала редакція FoodOboz.

Меню столовок СРСР

Комплексний обід із трьох страв прийшов до нас саме з радянських столовок.

На перше там були: борщ, харчо, солянка, розсольник, гороховий суп, щі, рибні та молочні супи. Причому далеко не завжди вони були смачними, скоріше навіть навпаки.

На друге подавали гуляш, котлети або шніцель з м'ясною підливою, биточки, тефтелі. Ці страви містили просто унікально мало м’яса і в основному складалися з хліба

Щодо салатів, то вибір був невеликим: салат «Вітамінний» або ж вінегрет.

Популярні жахливі страви зі столовок СРСР

Молочний суп

Взагалі-то, це скоріше молочна каша з макаронами, яку чомусь назвали супом.

Її часто подавали у їдальнях та дитсадках.

Котлети

Вони практично завжди були несмачними, адже м'яса там в принципі й не було, а якщо і було, то далеко не першої свіжості. Маскувалося це часником та купою цибулі, які давали зовсім інший і, що головне, не набагато приємніший запах.

Також в радянські котлети підмішували багато хліба – замість м'яса.

Обходилася така «смакота» в 11 коп. за штуку.

Риба під маринадом

Щочетверга у всіх радянських їдальнях був рибний день. Його хітом була «Риба під маринадом».

Приготувати її було абсолютно не складно: нарізану шматочками рибу підсмажували і додавали до неї ще більше засмажених у великій кількості олії овочів (цибулі та моркви) й томатну пасту.

Страва виходила дуже жирною і часто… смердючою.

Картопляне пюре

Проблема картопляного пюре «по-радянськи» – вода. Вода, яку додавали замість молока, масла чи сметани під час перетворення вареної картоплі у пюре.

Від цього страва ставала рідкою й водянистою, а смак – не те щоб дуже яскравим

Кілька в томаті

Її додавали в різні страви, від чого вони повністю втрачали свій смак. Наприклад, дуже часто варили картоплю й додавали туди цю консерву, солили й подавали. З’їсти таке може не кожен

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook