ТОП-5 страв вересня: легко, смачно і з користю для всієї сім’ї (РЕЦЕПТИ)

Основні страви, намазки й десерти на будь-який смак

Перший місяць осені – один із найбагатших на всілякі фрукти й овочі. Особливу увагу варто звернути на сезонні гриби, свіжий буряк, гарбузи, броколі, диню, кольрабі

  Флан – відкритий пиріг з кольрабі

Як правило, кольрабі не користується великою популярністю і її обходять стороною. А дарма, адже цей овоч просто незамінний для дієтичного харчування. Окрім класичного застосування в салатах і рагу, цей різновид капусти можна використовувати як основний інгредієнт для флана.

Інгредієнти:

  • Кольрабі – 2 качани
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Молоко – 100 мл
  • Сир кисломолочний – 200 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Петрушка, сіль, перець – до смаку

Приготування:

Миємо та чистимо кольрабі і моркву, нарізаємо тоненькими слайсами і поміщаємо їх у пароварку буквально на 5 хв. Тим часом дрібно ріжемо цибулю шалот, часник і петрушку, додаємо молоко, сметану, сир, сіль та перець. Змішуємо все це з морквою і кольрабі.

Дістаємо форми для кексів і змащуємо їх маслом й розкладаємо в них отриману суміш. Поміщаємо все це у пароварку на 25-30 хв.

Подавати страву краще гарячою.

Карпачо з буряка та яблук

Дуже проста у приготуванні страва. І така ж смачна

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Олія – 1 ст.л.
  • Рукола, сіль, перець – до смаку
  • Лимонний сік

Приготування:

Буряки потрібно запекти, почистити і нарізати тонкими слайсами. Яблука так само почистити, вирізати середини і теж тоненько нарізати, після чого – скропити лимонним соком. Горіхи подрібнюють у блендері.

Яблуко й буряк почергово викладають на тарілку, аби шматочки перекривали один одного. Зверху додаємо руколу й горіхи, попередньо змішані з олією, сіллю та перцем.

Панкейки з гарбуза

Соковиті й ароматні оладки ніколи не набридають. Однак особливо смачні, ще й досить корисні для організму, вони виходять, якщо додати трохи гарбуза. Не вірите? Тоді спробуйте приготувати осінні оладки за цим рецептом

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 300 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 100 г
  • Розпушувач
  • Кориця

Приготування:

Запікаємо гарбуз, знімаємо з нього шкірку і робимо з м’якоті пюре. Додаємо яйця і починаємо потроху засипати муку з розпушувачем. Можна також додати трохи кориці чи інших солодких спецій, аби оладки були ще більш ароматними.

Смажимо панкейки на сковороді – до появи золотистого кольору з кожної сторони.

Дуже добре такі оладки  смакують із медом.

Грибна ікра 

Сезон грибів дуже швидко минає, тож восени треба встигнути приготувати смачну і ситну грибну ікру. За бажанням її можна закатати під кришку й зберегти навіть на зиму

Інгредієнти:

  • Свіжі гриби – 300-400 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, перець, зелень – до смаку
  • Олія – для смаження

Приготування:

Цибулю та моркву миємо, чистимо, дрібно нарізаємо та обсмажуємо в олії на сковорідці майже до повної готовності. Додаємо почищені й нарізані гриби й тушкуємо, доки не випарується уся рідина.

Солимо, перчимо і за бажання – додаємо зелень.

Готову ікру студимо та викладаємо у чашу блендера. Туди ж додаємо попередньо подрібнений часник і збиваємо все це до більш-менш однорідної маси.

Перекладаємо у зручну тару і ховаємо у холодильник.

Салат із дині з шинкою

Відома італійська закуска з динею і шинкою може легко трансформуватися у соковитий салат. Достатньо додати кілька інгредієнтів і можна насолоджуватися шикарною стравою

Інгредієнти:

  • Диня - невеличка
  • Моцарела - 120 г
  • Хамон (або шинка) - 100 г
  • Зерна гірчиці - 1 ч.л.
  • Мед - 0,5 ч.л.
  • Сіль - до смаку

Приготування:

Диню нарізаємо кубиками (якщо диня велика, візьміть приблизно 300 г), додаємо нарізану невеликими кубиками моцарелу й порізаний слайсами хамон (чи шинку).

Заправляємо усе медом із гірчицею й трошки солимо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook