ТОП-4 неймовірні літні салати: смачно і з користю (РЕЦЕПТИ)
Легкі салати з продуктів, які зараз можна знайти на кожному кроці
Ми впевнені, що таких салатів ви ще не готували. І даремно! Спробуйте принаймні 1-2 із цих рецептів – ви не пошкодуєте, обіцяємо
Набір інгредієнтів часом здається дивним, але то лише здається. Поєднання вибрані не випадково – кожен з цих смачних літніх салатів протестований))
Полунично-огірковий салат
Незвично додавати до салату полуницю замість, наприклад, помідорів. Але разом з тим, ви відкриваєте для себе нові горизонти – це направду дуже смачно!
Інгредієнти:
- полуниця – 100 г
- огірки – 200 г
- листя салату – 100 г
- свіжий базилік – 3-4 листки
- оливкова олія – 1 ст.л.
- бальзамічний оцет – 1 ч.л.
- кунжут – за бажанням
Приготування:
Полуницю й огірок наріжте тонкими слайсами, базилік дрібно наріжте, а салат просто порвіть руками.
Усе змішайте, посоліть собі до смаку, заправте олією і бальзамічним оцтом.
Салат «Капрезе» з руколою
Капрезе — відомий на весь світ італійський салат. Якщо ви не знали, його складники за кольорами відповідають італійському прапору
Інгредієнти:
- моцарела (краще в розсолі) – 100 г
- помідори чері – 100 г
- рукола – 50 г
- базилік – гілочка
- оливкова олія – 1 ст.л.
Приготування:
Наріжте сир і помідори кільцями, руколу поріжте або ж порвіть руками, а листочки базиліку відділіть від ніжки.
На тарілку викладіть руколу, на неї почергово викладайте кружечки моцарели, чері та листки базиліку.
Присоліть і полийте олією.
Салат з черешні та буряка
Червоний — колір пристрасті. А коли в тарілці зустрічаються два продукти такого кольору, посмакувати захочеться від самого лиш вигляду
Інгредієнти:
- буряк – 1 шт. (середній)
- черешня – 100 г
- сир фета – 100 г
- базилік – 1 гілочка
- оливки – 3-4 шт.
- оливкова олія – 1 ст.л.
- сік лимона
Приготування:
Буряк треба відварити, почистити і нарізати кубиками або соломкою. Фету нарізати кубиками. З черешень видалити кісточки і нарізати половинками. Базилік та оливки дрібно нарізати.
Змішуємо всі складники, солимо і заправляємо оливковою олією та соком лимона.
Томатний салат
Звісно ж, у підбірці літніх легких салатів не обійтися без томатів. Їх можна маринувати, запікати, смажити, перетворювати на кетчуп, але найкраще — їсти ці соковиті ягоди свіжими
Інгредієнти:
- томати (3 різні види, кольорові) – 400 г
- цибуля червона – 2 шт.
- базилік – 3 гілочки
- оливкова олія – 1 ст.л
- яблучний оцет – 1 ч.л
Приготування:
Томати помити і нарізати скибочками, а цибулю – кільцями. Базилік треба дрібно порізати.
Усе змішати, посолити й поперчити до смаку, додати олію та оцет.
Джерело: ВСВІТІ
Радіо Трек: НОВИНИ