Точний час: скільки варити яйце, щоб жовток був рідким

Переварені яйця мало хто любить

Щоб зварити яйце некруто, знадобиться від однієї з половиною до трьох хвилин. Тут усе залежить від обраного способу приготування. Для того, аби зупинити процес приготування і полегшити чищення, після варіння яйця потрібно обов'язково опустити у крижану воду і залишити там на 1-2 хвилини.

Як зварити яйце з рідким жовтком: на плиті і в мультиварці

Важливою є температура яєць. Вийміть їх завчасно з холодильника, щоб вони не тріснули.

Потім викладіть яйця до невеликої каструльки, залийте холодною водою, щоб вона покривала їх на 2-3 см. Додайте сіль, доведіть до кипіння на середньому вогні, зменшіть його до помірного і варіть рівно 2 хвилини.

Покладіть яйця до каструлі, додайте води, щоб вона покрила їх на 2-3 см. Посоліть, доведіть до кипіння на середньому вогні.

 

 

Вимкніть плиту, накрийте каструлю кришкою таі залиште яйця на півтори-дві хвилини.

Підсоліть у каструлі воду, закип'ятіть її. Рідини наливайте стільки, щоб вона покрила яйця на 2-3 см. Зробіть найменший вогонь та акуратно за допомогою шумівки додайте яйця. Злегка збільште вогонь, щоб вода постійно кипіла. Готувати таким способом потрібно 2-3 хвилини.

Приготувати яйця можна і в мультиварці. Їх потрібно викласти до чаші мультиварки, залити повністю холодною водою, злегка підсолити. Увімкнути режим «варіння на пару» на 2 хвилини.

В цьому режимі відлік часу почнеться лише після закипання води.

До чаші мультиварки влийте 3 склянки води, зверху помістіть спеціальну підставку для варіння яєць та викладіть їх. Увімкніть режим «варіння на пару» на 2 хвилини.

Завдяки таким способам можна зварити яйця некруто і насолоджуватися смачним сніданком.

Джерело: tsn

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook