Точний час: скільки варити яйце, щоб жовток був рідким
Переварені яйця мало хто любить

Щоб зварити яйце некруто, знадобиться від однієї з половиною до трьох хвилин. Тут усе залежить від обраного способу приготування. Для того, аби зупинити процес приготування і полегшити чищення, після варіння яйця потрібно обов'язково опустити у крижану воду і залишити там на 1-2 хвилини.
Як зварити яйце з рідким жовтком: на плиті і в мультиварці
Важливою є температура яєць. Вийміть їх завчасно з холодильника, щоб вони не тріснули.
Потім викладіть яйця до невеликої каструльки, залийте холодною водою, щоб вона покривала їх на 2-3 см. Додайте сіль, доведіть до кипіння на середньому вогні, зменшіть його до помірного і варіть рівно 2 хвилини.
Покладіть яйця до каструлі, додайте води, щоб вона покрила їх на 2-3 см. Посоліть, доведіть до кипіння на середньому вогні.
Вимкніть плиту, накрийте каструлю кришкою таі залиште яйця на півтори-дві хвилини.
Підсоліть у каструлі воду, закип'ятіть її. Рідини наливайте стільки, щоб вона покрила яйця на 2-3 см. Зробіть найменший вогонь та акуратно за допомогою шумівки додайте яйця. Злегка збільште вогонь, щоб вода постійно кипіла. Готувати таким способом потрібно 2-3 хвилини.
Приготувати яйця можна і в мультиварці. Їх потрібно викласти до чаші мультиварки, залити повністю холодною водою, злегка підсолити. Увімкнути режим «варіння на пару» на 2 хвилини.
В цьому режимі відлік часу почнеться лише після закипання води.
До чаші мультиварки влийте 3 склянки води, зверху помістіть спеціальну підставку для варіння яєць та викладіть їх. Увімкніть режим «варіння на пару» на 2 хвилини.
Завдяки таким способам можна зварити яйця некруто і насолоджуватися смачним сніданком.
Джерело: tsn
Радіо Трек: НОВИНИ