Тиждень під обстрілами: службова собака дивом знайшла господаря під час запеклих боїв (ВІДЕО)

Неймовірна історія воз'єднання

Після обстрілу кінологічного центру Нацгвардії вівчарка тиждень шукала свого наставника під кулями. Лея пройшла майже три десятки кілометрів, щоб знайти господаря. 

- Разом зі мною і спала в окопі, і їли ми одне й те саме, - розказує про свою підопічну боєць. 

Леї 8 років. Вона не відходить від Богдана.

А під час боїв за столицю вона майже тиждень під обстрілами російських військ шукала свого господаря.

- Мені було важко бачити її втомлену і голодну, як вона через ці 5 днів нічого не їла і прибігла до мене, - розповідає Богдан.

Чотирилапа нацгвардійка до кінця лютого займалася пошуком людей за запахом. У день повномасштабного російського вторгнення кінологічний центр, де перебували службові пси, рашисти прицільно обстрілювали з неба.

Щоб врятувати службових собак, бійці відчинили вольєри і гавкуни розбіглися, рятуючись від вибухів. Деяких поранених чотирилапих бійці намагалися врятувати, тоді як досвідчена Лея кинулася шукати свого 20-річного господаря.

- Її годував з рук, щоб вона до мене звикла, і вона запам’ятала мій запах, і по цьому від частини прибігла до нас на пост. Це 25 км, - розповідає боєць.

Під час оборони столиці Лея пильнувала, аби на пост нацгвардійців не зайшлі російські окупанти. Богдан радіє, що рік спільних тренувань не минув даремно і Лея його знайшла.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook