Тиждень під обстрілами: службова собака дивом знайшла господаря під час запеклих боїв (ВІДЕО)

Неймовірна історія воз'єднання

Скриншот з відео ТСН
Скриншот з відео ТСН

Після обстрілу кінологічного центру Нацгвардії вівчарка тиждень шукала свого наставника під кулями. Лея пройшла майже три десятки кілометрів, щоб знайти господаря. 

- Разом зі мною і спала в окопі, і їли ми одне й те саме, - розказує про свою підопічну боєць. 

Леї 8 років. Вона не відходить від Богдана.

А під час боїв за столицю вона майже тиждень під обстрілами російських військ шукала свого господаря.

- Мені було важко бачити її втомлену і голодну, як вона через ці 5 днів нічого не їла і прибігла до мене, - розповідає Богдан.

Чотирилапа нацгвардійка до кінця лютого займалася пошуком людей за запахом. У день повномасштабного російського вторгнення кінологічний центр, де перебували службові пси, рашисти прицільно обстрілювали з неба.

Щоб врятувати службових собак, бійці відчинили вольєри і гавкуни розбіглися, рятуючись від вибухів. Деяких поранених чотирилапих бійці намагалися врятувати, тоді як досвідчена Лея кинулася шукати свого 20-річного господаря.

- Її годував з рук, щоб вона до мене звикла, і вона запам’ятала мій запах, і по цьому від частини прибігла до нас на пост. Це 25 км, - розповідає боєць.

Під час оборони столиці Лея пильнувала, аби на пост нацгвардійців не зайшлі російські окупанти. Богдан радіє, що рік спільних тренувань не минув даремно і Лея його знайшла.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень