Тісто для піци (РЕЦЕПТ)

Інгредієнти:

  • вода - 250 мл.
  • борошно - 400 г
  • оливкова або соняшникова олія - 2 ст. л.
  • свіжі дріжджі - 20 г
  • цукор - 2 ч. л.
  • сіль - 1 ч. л.

З такої кількості тіста вийде дві великі піци (діаметром 30-33 см).

Дріжджі покришити в велику посудину, посипати цукром і залишити на 5 хв, щоб вони розпустились, потім перетерти їх ложкою. Додати теплу воду і сіль. Перемішати. Потім додати приблизно 200 г просіяного борошна. Перемішати ложкою.

Далі додати оливкову олію, розмішати, висипати решту борошна і замісити м’яке еластичне тісто.
Оскільки борошно буває різне, то орієнтуватись слід не лише на кількість борошна в рецепті, але й на консистенцію тіста.

Тому решту борошна додавайте поступово.

Поверхню тіста змастити олією, посудину накрити чистим рушником і поставити в тепле місце на 1 годину, щоб тісто підросло.

Через годину тісто обім’яти. Тісто для піци готове.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook