Тільки шкода і ніякої користі: лікарі назвали найнебезпечніший вид кави

Все залежить від способу приготування напою

Найшкідливішою є нефільтрована кава, оскільки в ній багато дітерпенів – сполук, які підвищують рівень поганого холестерину.

Лікарі пояснюють, що концентрація таких шкідливих домішок у нефільтрованій каві у 30 разів вища, ніж у каві, яку готують з використанням фільтра.

Шкода від еспресо, кави по-турецьки та френч-пресу пояснюється тим, що кавова гуща в них довго залишається в гарячій воді, і шкідливі речовини виявляються в чашці.

Але який би спосіб приготування кави ви не обрали, не забувайте про важливі правила. Пити цей напій потрібно щонайменше за годину після їди, щоб харчова цінність їжі не знижувалася. А ще краще вживати каву у чистому вигляді, не додаючи цукор, сиропи та молоко, — кажуть лікарі.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook